Nyári szünet- Kapcsolattartás

posted in: Hasznos | 0
Nyári kapcsolattartás 2017

Nyári szünet van 2017.június 16. napjától 2017. augusztus 31. napjáig az iskolákban. Természetesen az alapítványi és magániskolák esetében eltérések lehetnek. Ez esetben is a főszabály, hogy a különélő szülőt a szünet fele része illeti meg.
Fontos szabály, hogy nincs helye folyamatos kapcsolattartásnak az időszakos kapcsolattartás ideje alatt, azaz a gondozó szülővel is azonos időszakot lehet a gyermek úgy, hogy a kapcsolattartó szülőnek nincs folyamatos kapcsolattartása (hétvégi és hétköznapi kapcsolattartások).
Amennyiben a szülők nem tudják megosztani egymás között a nyári szünetet, úgy amennyiben van már jogerős ítéletük, vagy jóváhagyott egyezségük úgy meg kell nézniük, hogy mi szerepel a megállapodásukban, vagy annak hiányában a bíróság ítéletében, és annak alapján kell eljárniuk.
Amennyiben vita van a szülők között a kapcsolattartás tekintetében, úgy az illetékes járási Gyámhivatalhoz kell fordulniuk, aki utólag dönt a végrehajtás ügyében.
Óvodás korú gyermeknél a nyári kapcsolattartás eltérő lehet, de abban az esetben is jár a különélő szülőnek a nyári szünet fele része a gyermekével.

Amennyiben nincs szabályozva a kapcsolattartás, vagy több alkalommal vita van önök között és újraszabályozáson gondolkozik, keressen fel minket. Segítünk Önnek!